Opći uvjeti poslovanja

1. Opće informacije

Ovi Opći uvjeti poslovanja odnose se na uslugu prodaje nakita koju pruža Amas d.o.o., Obala Kneza Branimira 3, OIB: 97793292956 (u daljnjem tekstu: Prodavatelj). Prodavatelj proizvoda ponuđenih u web dućanu stranica.hr (u daljnjem tekstu: robe) je AMAS BIJOUX, a Kupac robe je posjetitelj web dućana koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju.

2. Postupak narudžbe

Roba se naručuje putem popunjavanja elektronskog obrasca ili putem maila. Kupac mora ispuniti elektronski obrazac s osnovnim podacima za naplatu i dostavu željenih proizvoda te će elektronskom poštom biti obaviješten o izvršenoj narudžbi.
Po odabiru proizvoda možete kliknuti na njegove detalje i saznati sve o njemu te ga bolje pogledati, a želite li ga kupiti, samo kliknete na košaricu i on će se odmah naći u njoj. U košarici možete birati količine, kao i odustati od kupnje. U svakom trenutku vaša vam je košarica vidljiva i dostupna te možete mirno nastaviti pregledavati naš izlog. Po završetku shoppinga, vratite se na košaricu I odaberite završi narudžbu. Obavijest o uspješno izvršenoj kupnji stiže vam na e-mail adresu.

3. Plaćanja

Plaćanje je moguće izvršiti na sljedeće načine:

3.1. Uplatnica – Virman – Internet bankarstvo

Kod izbora ovog načina plaćanja, na svoju email adresu dobiti ćete potvrdu narudžbe sa svim
podacima potrebnim za uplatu. Uplatu potom možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili
načinom na koji inače plaćate svoje račune – putem banke, pošte, Fine ili sl. Po zaprimljenoj uplati poslat ćemo vam naručene artikle.

3.2. Pouzećem
Unutar Hrvatske moguće je plaćanje pouzećem. Plaćanje se obavlja prilikom preuzimanja robe, a
plaća se dostavljaču.

4. Cijena proizvoda

Cijene su izražene u eurima (EUR) ili hrvatskim kunama (HRK) , sadrže PDV. U slučaju promjene PDV-a zadržavamo pravo na promjenu cijena. Zadržavamo pravo na tiskarske pogreške.
Zadržavamo pravo različitih cijena u i tečajnih razlika između cijena proizvoda u kunama u odnosu na euro.

Cijena robe utvrđena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu za svaki proizvod podložan je kontroli u više razina, no bez obzira na to postoji mogućnost nastanka greške jer je u pitanju ljudski faktor, a po prirodi stvari ne može se raditi o automatskom unosu.
Takve situacije su izvanredne i za njih se Prodavatelj unaprijed ispričava svojim kupcima jer će ih biti prisiljen obavijestiti o nastaloj situaciji, pogrešnoj cijeni za određeni proizvod te nemogućnosti isporuke po konkretnoj narudžbi kupca.

5. Dostava i isporuka

Prodavatelj nastoji na najbrži mogući način isporučiti naručene proizvode. Većinu narudžbi primljenih do 12:00h, ukoliko su proizvodi na zalihi, pokušat će poslati kroz tri radna dana, osim vikendom i praznicima.

Narudžbe, ukoliko su proizvodi na zalihi, dostavljene od ponedjeljka do petka do 12:00 h biti će poslane kroz tri radna dana, tako da prispjeće pošiljke na adresu korisnik može očekivati u roku od 2-8 radnih dana.

U slučaju narudžbe proizvoda koji se zbog nepredvidivih razloga ne može otpremiti u obećano vrijeme, Korisnik će biti obaviješten o novom datumu isporuke putem e-maila. U slučaju nemogućnosti isporuke, Prodavatelj će kontaktirati Kupca i dogovoriti novi rok isporuke, zamjenski proizvod ili otkazivanje narudžbe uz povrat uplaćenih sredstava korisniku.

Dostava se obavlja u suradnji s nekoliko dostavnih službi u Republici Hrvatskoj:

– Hrvatska pošta

– Tisak

– GLS

Dostava se vrši i van granica Republike Hrvatske.

Naručene proizvode moguće je preuzeti i osobno u radionici. Ovu opciju preuzimanja Korisnici trebaju prethodno najaviti slanjem e-maila na e-mail adresu info@amas-bijoux.com

Cijena dostave su sljedeće:

U cijenu je uključeno neosigurano / preporučeno slanje hrvatskom poštom ukoliko Kupac živi u Hrvatskoj.
Način kupovine plaćanje pouzećem dodatno se naplaćuje od 10 do 15 kuna.
Ukoliko kupac želi osiguranu pošiljku; dostavna služba HP EXPRESS Hrvatska pošta – 30 kn ukoliko Kupac živi u Hrvatskoj, te 5-10€ ukoliko Kupac živi u inozemstvu. Napomena: cijena za inozemstvo ovisi o veličini paketa i količini narudžbi.

Kupac je obvezan prilikom preuzimanja pošiljke identificirati se djelatniku dostavne službe pregledati pošiljku, te u slučaju ispravnosti pošiljke potpisati dostavnicu čime potvrđuje primitak pošiljke. U slučaju vidljivih oštećenja, Korisnik ih je dužan prijaviti izravno dostavljaču, te odbiti primiti oštećenu pošiljku. Potpisom računa/otpremnice korisnik potvrđuje da je prilikom preuzimanja proizvoda izvršio njegov pregled.

Ukoliko Kupac odbije primiti pošiljku zbog utvrđenih i vidljivih oštećenja na transportnim pakiranjima, dužan je ispuniti odgovarajući obrazac dostavne službe, te to javiti Prodavatelju putem e-maila info@amas-bijoux.com s razlogom odbijanja pošiljke i izjasniti se da li želi ponovljenu isporuku ili povrat novca.

Prodavateljodriče se bilo kakve odgovornosti koje mogu nastati od trenutka uručenja pošiljke dostavnoj službi do trenutka isporuke Kupcu.

6. Otkazivanje narudžbe
Narudžbe napravljene na ovom web dućanu Kupac može otkazati bez dodatnih troškova i navođenja razloga otkazivanja, sve do trenutka slanja robe.

Obavijest o otkazivanju moguća je samo putem e-maila: info@amas-bijoux.com. U e-mail poruci Korisnik je obvezan navesti sljedeće informacije:

– Naslov poruke: Otkazivanje narudžbe

– Sadržaj poruke: a) naziv korisnika, b) adresa korisnika, c) broj narudžbe

7. Obavijest o načinu podnošenja prigovora
Sukladno članku 10. st. 2. Zakona o zaštiti potrošača obavještavamo korisnike da prigovor kojim iznose svoje eventualno nezadovoljstvo na pruženu uslugu mogu podnijeti u pisanom obliku na navedene adrese:

E-pošta: info@amas-bijoux.com

Adresa rada: Ulica sv. Vinka Paulskog, 23000 Zadar

Pisanim putem, bez odgađanja, će biti potvrđen primitak istog prigovora.
Odgovor na pisani prigovor korisnika dat ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora. Molimo da nam u svom prigovoru navedete Vašu kontakt adresu za dostavu odgovora.

8. Sigurnost I zaštita osobnih podataka

Prodavatelj se obvezuje čuvati, kao poslovnu tajnu, sve što je saznala o Kupcu (njegove osobne podatke poput: ime i prezime, njegovu adresu i mjesto stanovanja, mjesto i vrijeme putovanja, boravka, uplaćenu cijenu, kao i dodatne napomene koje Kupac sam istakne) i neće, osim uz odobrenje Kupca i zakonom propisanim slučajevima, dati na raspolaganje trećim osobama koje nisu vezane uz izvršenje programa niti koristiti u marketinške svrhe.

Naša politika privatnosti usklađena je prema Općoj uredbi o zaštite podataka (GDPR – General Data Protection Regulation) te Vas informiramo i time nudimo našim Kupcima izbor o podacima koje prikupljamo, koristimo i dijelimo na način opisan u Politici privatnosti.

Kupac svoje osobne podatke daje dobrovoljno te prilikom potvrde kupovine postaje suglasan da se njegovi osobni podaci koriste u svrhu kupovine. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Prodavatelj izričito navodi koji podaci su potrebni za izvršenje pojedine kupovine. Obvezujemo se pružati zaštitu podataka Kupca, na način da prikupljamo samo osnovne podatke koji su nužni za ispunjenje naših obveza. Informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s popisa koji se koriste za newslettere.